3 halott és 12 sérült az aszódi balesetben

2014-02-21 16:33:00 szorenyi.p

hírkép

Tizenkét felnőttet vittek kórházba különböző sérülésekkel a 3-as főúton, Aszód közelében történt frontális karambol helyszínéről. A rendőrség korábbi közlése szerint egy személyautó és egy kisbusz rohant egymásba ismeretlen körülmények között fél kettő körül a 3-as főúton, Gödöllő és Aszód között. A balesetben a személyautó mindhárom utasa meghalt.



Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője az MTI érdeklődésére elmondta, hogy tizenegy mentőegységgel vonultak a helyszínre. Két férfin és egy nőn már nem tudtak segíteni, mindhárman az ütközés pillanatában veszthették életüket.

Tizenkét sérültet láttak el (a rendőrség korábban tizenhárom sérültről tudott), majd három kórházba: a fővárosi baleseti intézetbe, a Honvédkórházba, illetve a hatvani kórházba vitték őket - mondta a szóvivő.

Közlése szerint a sérültek között nincs gyermek. A legtöbben különféle zúzódásokat, töréseket, esetleges belső sérüléseket szenvedtek, állapotuk súlyosságáról csak az alapos vizsgálat után lehet nyilatkozni. Az első vizsgálat alapján senki sincs közvetlen életveszélyben - tette hozzá Győrfi Pál.

A helyszínelés, illetve az útlezárás még tart, a Gödöllő felé közlekedőket az M3-as autópályára terelik. Az autópálya használata Bag és Aszód között díjmentes - olvasható a police.hu-n.