Bemutatjuk a BA csodagépét

2010-07-20 00:00:00 szorenyi.p

hírkép

Három új repülőgépet állít hamarosan szolgálatba a British Airways. A Boeing 777-300ER típusú repülők 297 üléssel rendelkeznek, teljesen új belső dizájnt alakítanak ki, üzemanyag-fogyasztásuk rendkívül alacsony, a kellemes időtöltést pedig a korszerű szórakoztatóelektronikai berendezések biztosítják.



A hat új Boeing 777-300ER utasszállító gép közül az első hármat még idén forgalomba helyezi a brit légitársaság. Először a British Airways tengerentúli célpontjaira - Chicagóba, Dubaiba, Delhibe és Mumbaiba - szállítják majd az utasokat, ahová a magyar utasok a brit légitársaság járataival London keresztül juthatnak el.

Az új gépek 297 ülőhelyéből tizennégy első osztályú lesz, ötvenhat férőhely lesz a Club World osztályon, negyvennégy a World Traveller Plus-on és száznyolcvanhárman férnek majd el a World Traveller osztályon. A World Traveller osztályon puhább ülések, megújult hát- és fejtámlák várják az utasokat. A World Traveller Plus osztályon továbbra is a szokásosnál szélesebb és a lábaknak több helyet biztosító ülések szolgálják a kényelmet. A felhőtlen utazást az új, beépített szórakoztatóelektronikai rendszer szolgálja. Az utasok kétszázharminc tévécsatorna, hetven film és négyszáz zenei CD közül választhatnak, a fedélzeti képernyők felbontása pedig hatvan százalékkal nagyobb, mint korábban. A plug and play technológiának köszönhetően az utasok saját médialejátszójukat is csatlakoztathatják a rendszerhez.

A British Airways a világ egyik meghatározó légitársasága, a oneworld tagja, évente mintegy harmincmillió utast szállít világszerte. A légitársaság franchise és codeshare partnereivel együtt mintegy 700 városba indít járatokat az egész világon. A British Airways működésének két legfontosabb központja a londoni Heathrow és Gatwick repülőtér. Budapest Ferihegyről Londonba naponta négy BA-repülő közlekedik.

 



A British Airways naponta 300 célpontra repül