Csodaszálloda luxuskivitelben Törökországban

2010-07-16 00:00:00 Bajory Á. Rita

hírkép

A görögországi zavargások turisztikai előnyt kovácsoltak Törökország számára, és az idei szezon utazási slágere a török riviéra. Luxus és kaland minden mennyiségben, amelyről bővebben az InfoRadio Világszám című műsorában



Törökország igyekszik felvenni a nyugat-európai vagy amerikai ritmust, és nem kis sikerrel szimatolta ki, mi kell a szállodai luxushoz. Tavaly megnyílt Mardan Palace Hotel  szemtelenül gazdag belső építészettel és egyedülálló szolgáltatásokkal babonázza meg az ideérkezőt.

Ki hallott már olyanról, hogy a spa részleg 24 karátos aranymasszázs mellett, még igazi hóval(!) borított szoba is van a hűsölni vágyók részére. Milliárdos oroszok, és celebek előszeretettel látogatják a bitang drága hotelt. Ízelítőnek elég annyit tudni, hogy egy pohár pezsgő 8000 forintba kerül, és a legolcsóbb turistaszobáért 212 ezer magyar pénzt kell kicsengetni.

Ennyiért viszont igencsak megmártózhatunk a luxus bugyraiban, mert a világ legnagyobb, 16.000 négyzetméter, szabadtéri medencéjében lézershow szórakoztatja a vendégeket.

Sajnos nem minden arany, ami fénylik, mert a külföldi tulajdonú, magyar utazási csődje miatt iroda éppen Törökországba hagyta az utasai. Mit tehetnek ilyenkor a hoppon maradt utasok? Erről kérdeztük a turisztikai lapok főszerkesztőit.

Itt persze még nem merül ki az adás tartalma, hiszen számtalan érdekességet tartogatunk még a hallgatóknak. Elkalauzoljuk Önöket Alanya és Antala városba, a törökországi tavak vidékére és kalandozunk a bazárok világában.

 



InfoRadio, Világszám minden pénteken 19:30-tól, és szombaton 10 órától.