Bolhapiacon lett meg a japán utazó bringája

2014-01-25 19:01:00 szorenyi.p

hírkép

Megpróbálták eladni és ekkor találták meg a rendőrök annak a japán világutazónak a 750 ezer forint értékű bicaját, amelyet a héten loptak el egy hostelből.



A magyarok egyébként gyűjtést indítottak Josihiro Simada javára. Kétszázezer forint jött össze, de a japán utazó azt mondta, hogy még marad pár napot, talán meglesz a biciklije. A jármű egyébként különleges, 750 ezer forintot ér.

A Riese und Müller „RM” Birdy „BD1” típusú könnyen kézben fogható összehajtható vázas, ezüst színű, német egyedi gyártású kerékpárt amúgy nehéz nem felismerni, Magyarországon alig van belőle.

A bicikli úgy lett meg, hogy a XVII. kerületi Bakancsos úti bolhapiacon a főbejárattól a 2. sorban látta valaki, amint egy fiatal férfi megpróbálta értékesíteni. Bejelentést tettek a rendőrségen ahonnan rögtön indult egy járőr.

A rendőrségtől kiérkező járőrök igazoltatták az árust, aki elmondta a rendőröknek, hogy most vásárolta a kerékpárt egy másik árustól, aki viszont azt állította, hogy cserével jutott hozzá. A két férfi kihallgatása folyamatban van, a sértett a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. kerületi Rendőrkapitányság épületében visszakapta kerékpárját. – írja a police.hu