Tündéri kutyusok a Kempinski teraszán

2010-07-15 00:00:00 Bajory Á. Rita

hírkép

A kutyák helyesek és aranyosak, de ha egy vendéglőben látunk a szomszéd asztal alatt heverő ebet, akkor az nem tetszést kelt. A sztárok is kiálltak a kutyabarát helyekért.



Sajnos a vendégek reakcióitól tartva sok étterem nem engedi a jószágok jelenlétét, mert nem tartják higiénikusnak, hogy egy ház körüli állat ott bóklásszon, ahová az emberek étkezni térnek be. Legfőképpen a többi vendég véleményétől tartanak. A kutyás állatbarátok akár egy tálból cseresznyéznek házi kedvencünkkel, de a szőrős, nyálas állatkák mások idegeire mehetnek. Kutyasétáltatás közben elnyalhatunk egy fagyit, de beülős helyekre nem térhetünk be egy italra. Nyáron szerencsésebbek a gazdik, mert a flaszteren nincs perzsa szőnyeg, vagy kibérelt hely, így a kiülős teraszokon velünk lehet a kutya. A szemlélet ezen a téren még igen csak megosztja a társadalmat, de egyre több helyen teremtenek lehetőséget a kutyával érkező vendégek fogadására. Ennek apropójából gyűlt össze a sajtószakma, az összefogás keretében együttműködő cégek képviselői, illetve az állatbarát sztárok július 15-én, a Kempinski szálloda júniusban megnyíló bq sör-és grillteraszán.

Sztárok meséltek kutyás élményeikről, és egyre többen vannak, akik előnyben részesítik a kutyákat is vendégül látó helyeket.

Gallusz Niki kutyája lelkesen pózolt a Világszám kamerájába, de ott volt a filmes népszerűségnek örvendő Báró is. Ez egy derék magyar vizsla neve, aki Szacsvay László gazdája oldalán tűnt fel rendszeresen egy magyar sorozatban. A sok kutyapajtástól bezsongva, csak a szomjoltásánál lehetett lencse végre kapni a játékos ebet.



A szőrös, nyálas ebek éttermekben a vendégek idegeire mehetnek.