Ezzel az autóval nem fogsz csajozni

2014-01-21 16:30:00 V.J.

hírkép

Nyitott, erős, igazán macsós. Ehhez a kocsihoz férfi kellett. 500 lóerő ma sem kevés, de ezt a borzalmat 1908-ban álmodták négy kerékre.



Még a sokat tapasztalt Jeremy Clarkson is hátrahőkölt, amikor először – és utoljára - ült a Brutus versenyautó hajókormány méretű volánjához. A múlt század elején minden a sebesség körül forgott. Akkoriban nem volt még computer és befecskendezés. Minden a mérettől függött. Méretben pedig itt nincs hiány.

Az ördögi jármű motorja nem kevesebb, mint 46 literes, ami 12 hengerből csalja elő a pokoli erőt. Az erőgépet a BMW gyártotta, eredetileg repülőgépek számára. A fék jelképes, ahogyan a tapadás is. Végsebességét, még nem merte senki kipróbálni, annyi viszont kiderült, hogy 100 kilométeren 130 liter benzin dübörög le a sátáni autó torkán.

Aki szereti a borzalmakat, megtekintheti a sinsheim-i autómúzeumban, akit pedig a hangja is érdekel elképesztő videót láthat a youtube-on, minden versenyautók atyjáról. A kipufogó melletti szalonnasütés a kiállítás egyik fő attrakciója.

Csajozni viszont tényleg nem lehet vele…