Csúszni fog - Az utakra is beköszönt a tél

2013-11-24 09:12:00 szorenyi.p

hírkép

Vasárnaptól több megyében második készültségi fokozat lép életbe az ország közútjain. A fővárosban délután 6 órától éles gyakorlatot tart a közterület-fenntartó. A meteorológiai előrejelzések alapján hétfőtől akár hózáporok is előfordulhatnak az ország több pontján.



A téli időszakban előforduló veszélyes időjárási jelenségekről, a várható közlekedési nehézségekről, további vezetési tanácsokról részletes összefoglaló olvasható a közútkezelő honlapján (internet.kozut.hu).

Mint írták, a Magyar Közút minden rendelkezésére álló csatornán keresztül igyekszik tájékoztatni a közlekedőket az esetleges veszélyhelyzetekről, szélsőséges időjárási, illetve útviszonyokról. Arra kérik az autósokat, hogy mindenképpen vegyék figyelembe ezeket a jelzéseket, majd a lehetőségeket alaposan megfontolva, továbbá csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített gépjárművel keljenek útra. Ha valaki elakadt valahol, segítséget kérhet a helyileg illetékes önkormányzattól vagy a katasztrófavédelem szakembereitől a 112-es vagy a 105-ös segélyhívó telefonszámon.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy mivel az előrejelzés szerint a jövő héten Budapestet sarkvidéki eredetű légtömeg éri el, Klug Lajos, az FKF vezérigazgatója éles gyakorlatot rendelt el. Ennek értelmében vasárnap 18 órától hétfőn 18 óráig a társaság téli munkarendjében meghatározott legmagasabb, hármas fokozatban teszteli felkészültségét.