Leaszfaltozták a síneket a villamos előtt

2013-11-23 07:52:00 szorenyi.p

hírkép

Szentpéterváron kisiklott egy villamos, mert az útkarbantartók egy utcában reggelre figyelmetlenségből leaszfaltozták a síneket – adta hírül az orosz NTV tévécsatorna híradója.



A Sztarogyerevenszki utcában közlekedő villamos vezetője nem hitt a szemének, amikor váratlanul eltűntek előle a sínek, és a jármű puhán elmerült az aszfaltban. A sajtónak nyilatkozva a sokat próbált férfi megrendült hangon esküdözött, hogy hétfő este még biztosan megvoltak a vágányok, hiszen az utolsó járatot ugyanő vezette innen a remízbe. A másnap hajnali szürkületben azonban már hírét sem látta a megszokott síneknek, amikor a szerelvénnyel befordult a frissen aszfaltozott utcára.

A Néva parti város közlekedési vállalatának szóvivője szerint az éjjeli munkára kirendelt útépítők nézhettek el valamit a tervrajzon, így aztán reggelre a vágányokkal együtt friss aszfaltréteggel vonták be az egész utcát. A számukra aprónak tűnő malőrről viszont elfelejtették értesíteni a közlekedésieket, minek folytán az ide tévedő első villamos nem csilingelt kicsit, hanem kisiklott, és megfeneklett a vadonatúj burkolatban.

A szerelvényt csak háromórás, megfeszített munkával sikerült kiszabadítani a csávából, majd az egész útszakaszt le kellett zárni a helyreállítás végett, ami nem csekély fennakadást okozott Szentpétervár Primorszk kerületének közlekedésében.

(Palkó István)