Tűzriasztó a jéghotelben

2013-11-18 10:02:00 V.J.

hírkép

December 6-án újra megnyitja kapuit a híres svéd jéghotel. Ugyan a fal, az ágy és a többi bútor is jégből van, a hatóságok kérésére tűzriasztó is kerül majd a szobákba.



Az évente jégből újraépített híres hotelben idén tűzriasztót is felszerelnek a vendégek biztonsága érdekében. A kis északi-sarki városkában, Jukkasjaerviben álló luxusszálloda a hatóságok kérésére épít be biztonsági rendszert.

 

„Először kicsit meglepődtünk, de az az igazság, hogy valóban vannak olyan dolgok, párnák, hálózsákok, szarvasbőrök, amelyek tüzet foghatnak. Számunkra pedig a legfontosabb szempont a vendégeink biztonsága, tehát megcsináljuk" - jelentette ki Beatrice Karlsson, a hotel szóvivője.

A szálló december 6-án nyílik és április 13-ig fogad vendégeket. A legolcsóbb szoba ára 1900 korona (60 ezer forint) egy éjszakára, a legdrágább lakosztályért viszont 7500 koronát (250 ezer forintot) kérnek. A világ minden tájáról érkeznek látogatók, hogy a mínusz nyolc fokos hidegben aludjanak a műalkotásnak is beillő szállodában, ahol nemcsak a fal, de az ágy és a többi bútorzat is jégből készül.

A tűzriasztó beépítése nem kis körültekintést igényel, mivel a környezet nedves, a jég és a hó pedig mozog, amit figyelembe kell venni a kialakításnál - mondta el a szóvivő.