Lezuhant egy utasszállító, mindenki meghalt

2013-11-17 17:58:00 szorenyi.p

hírkép

50 ember vesztette életét Kazanyban, amikor lezuhant egy repülőgép. A Boeing leszálláshoz készülődött, amikor bekövetkezett a tragédia. Még nem tudni, hogy pontosan mi történt.



A Moszkvából érkező belföldi járatot közép-európai idő szerint vasárnap 17 óra 30 perckor érte baleset. A gép leszálláskor gyorsan veszített magasságából és orrával a pályának csapódott. Ekkor lobbantak lángra az üzemanyagtartályok. A tüzet eloltották, a repülőteret lezárták. Miután lezuhant a gép, robbanás is történt.

A televíziónak nyilatkozva Ruben Eszajan berepülő pilóta úgy vélte, hogy az időjárási problémák is szerepet játszhattak a katasztrófában, a földhöz csapódást pedig műszaki okokkal magyarázta. A lenta.ru orosz hírportál viszont nem zárta ki, hogy a pilóták hibája vezetett a szerencsétlenséghez.

A Roszaviacija szerint az időjárási körülmények nem voltak kritikusak a légiközlekedés szempontjából. Az időjárás az évszaknak megfelelően ködös volt, időnként szemerkélt az eső, a hőmérséklet plusz három fok volt.

Kazany a Tatár Köztársaság fővárosa, 820 kilóméterre fekszik Moszkvától. A több mint 1,1 millió lakost számláló Kazany Oroszország hetedik legnépesebb városa, az ország egyik legrégibb települése.

 



A repülőgép kétszer is megpróbálta a leszállást.