Szörnyűség - Sátánista gyilkosság Kárpátalján

2013-11-09 08:40:00 szorenyi.p

hírkép

Különös kegyetlenséggel, tizennyolc késszúrással, sátánista rítusok kíséretében gyilkoltak meg társai egy 18 éves fiatalembert a kárpátaljai Rahón.



A rendőrség rituális jellegű, szándékos emberölés ügyében folytat nyomozást egy gyilkosság kapcsán, amely a Magyarországgal szomszédos ukrajnai megye egész lakosságát felzaklatta. Az eddig összegyűjtött információk szerint az elkövetők már évek óta készültek arra a förtelmes szertartásra, melyet az idei halottak napjának előestéjére időzítettek.

Fiának eltűnését az áldozat édesanyja jelentette a rendőrségen, megnevezve azokat a személyeket, akikkel a fiatalembernek találkoznia kellett az előző napon. Az eltűnés kapcsán kihallgatottak egyike vezette el a nyomozókat a helyi szeméttelepre, ahol egy elhagyatott épületben két ismerőse kivégezte és betemette a fiút. Őt csak később hívták a helyszínre, hogy segédkezzen a nyomok eltüntetésében. A holttestet meg is találták a jelzett helyen.

A gyilkosság elkövetésével gyanúsított 18 és 19 éves fiatal férfi kezdetben csak nevetett a rendőrök vádjain, ám később beismerték, hogy különböző sátánista kiadványokból merített rituálék szerint kínozták, fojtogatták, majd gyilkolták meg a helyszínre csalt egykori barátjukat, aki korábban közéjük tartozott, ám később faképnél hagyta a szektájukat, ezért megharagudtak rá. A rendőrség kiderítette, hogy az elkövetők az egyik internetes társasági portálon nyíltan hirdették eszméiket. Egy általuk közzétett videót is találtak, amelyen néhány éve – mintegy gyakorlásképpen – hosszasan kínoztak és elevenen megnyúztak egy macskát.

A Kárpátalja megyei rendőrkapitány keddi sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy elegendő terhelő bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy a bíróság minimum 15 évig terjedő, de az sem kizárt, hogy életfogytiglani szabadságvesztést szabjon ki a gyilkosokra.

(Palkó István)