A rendőrségé a Hotel Retró

2013-10-29 12:07:00 szorenyi.p

hírkép

Tíz évre átvette az óbudai Hotel Retró Budapest épületét a Budapesti Rendőr-főkapitányság. Az átadáson Pintér Sándor belügyminiszter elmondta, hogy az egykori szállodában 184 rendőrnek tudnak lakást, elhelyezést biztosítani kulturált körülmények között.



A főpolgármester és a Fővárosi Közgyűlés felismerte, hogy Budapest lakóinak értéke a közbiztonság, és ehhez rendszeresen nyújt támogatást - mondta. Példaként említette a túlórák finanszírozását és a kiemelkedő ügyek utáni elismeréseket, továbbá azt, hogy a fővárosban egyebek mellett a VIII. kerületben is lakásokat kaptak a rendőrök.

Tarlós István főpolgármester arról beszélt, hogy a főváros lakossága és az önkormányzat is partnerséget kér és kap a közbiztonság fenntartásához, amihez a megfelelő körülmények biztosításával igyekeznek hozzájárulni.

Hangsúlyozta, hogy Budapestnek két nagy feladata van, a közlekedés "ráncba szedése" és a közbiztonság javítása. A közlekedéshez a fővárosnak kell többet hozzátennie, a közbiztonsághoz pedig a rendőrségnek – jegyezte meg, hozzátéve, hogy növelni kell a rendőrség létszámmegtartó képességét, és ezt szolgálja a lakhatás biztosítása.

A főpolgármester elmondta, hogy az egykori gázgyári hotel két éve üresen állt, a használatba adás előtt felújították egyebek mellett a fűtési rendszerét, az elektromos hálózatát és a liftjeit.

A Fővárosi Közgyűlés február végén döntött arról, hogy tíz évre a BRFK ingyenes használatába adja a több mint 7500 négyzetméteres ingatlant.

A 2400 négyzetméteres főépületet rendőrök budapesti elhelyezésére és továbbképzések helyszínéül használja a rendőrség.

A háromcsillagos szálloda becsült forgalmi értéke nettó 487 millió forint.