Magyar autós halála Ausztriában

2013-09-29 12:39:00 szorenyi.p

hírkép

Egy magyar halottja és három sérültje van egy súlyos közúti balesetnek, amely vasárnap reggel történt az ausztriai Nezsider (Neusiedl am See) körzetében.



Egy magyar halottja és három sérültje van egy súlyos közúti balesetnek, amely vasárnap reggel történt az ausztriai Neusiedl am See körzetében.

 

Egy osztrák személygépkocsi a B10-es úton Zuránynál (Zurndorf) eddig tisztázatlan okokból áttért a szemközti sávba, ott súrolt egy szembejövő magyar autót, majd frontálisan összeütközött egy másik magyar gépkocsival. A mentőket és a tűzoltókat is riasztották a balesethez.

Az osztrák jármű Zurányból Lajtakáta (Gattendorf) felé tartott, és a zurányi kijárat közelében történt a karambol. A szembejövő első autó, amelyet az osztrák gépkocsi súrolt, lefutott az útról, és felborult. Egy magyarnak, aki a második autóban ült, már túl későn érkezett a segítség, és a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Két súlyos sérültet mentőhelikopterrel vittek kismartoni (Eisenstadt) és bécsújhelyi (Wiener Neustadt) kórházba. Egy könnyebben sérült nővel a köpcsényi (Kittsee) kórházba siettek a mentők. A B10-esen a forgalmat teljes szélességében lezárta és elterelte a rendőrség.