Megint román buszbaleset, sok a halott

2013-09-13 05:50:00 szorenyi.p

hírkép

Három ember meghalt, több mint húsz pedig megsérült a romániai Nagylakon, amikor két romániai rendszámú autóbusz ütközött egymással. Szemtanúk szerint egy Spanyolországból érkező autóbusz túl nagy sebességgel próbált bevenni a településen belül egy éles kanyart, átsodródott a szembe jövő sávba, ahol frontálisan ütközött egy a határállomás felé szabályosan közlekedő székelyföldi busszal.



A Kézdivásárhelyről Budapestre tartó menetrend szerinti autóbuszon a jármű vezetője és egy utas halt meg - közölte az MTI-vel Opra Ferenc, a menetrend szerinti járatot üzemeltető Trans-intex tulajdonosa, aki koradélután érkezett a baleset helyszínére. A cég tulajdonosa cáfolta azt a korábban több hírforrás által közölt, az MTI által is átvett értesülést, miszerint a székelyföldi buszon a cseresofőr lett volna a második áldozat.

"A sofőrön kívül egy utas halt meg, akinek hátrébb volt a helye, de előre ült beszélgetni. Mindkét áldozat román állampolgár, háromszékiek" - mondta Opra Ferenc.

A balesetben érintett másik autóbuszon a sofőr vesztette életét - erősítette meg az MTI-nek a járatot üzemeltető bukaresti Saiztour utazási iroda aradi képviselője.

A baleset után 11 mentőautó szállította a sürgősségre a baleset 29 sérültjét.

A délelőtt folyamán a kézdivásárhelyi busz egy súlyos koponyasérülést szenvedett utasát mentőhelikopterrel átszállítottak egy temesvári kórházba, a többi sérültet az aradi megyei kórházban ápolják.

A székelyföldi utazási cég tulajdonosa elmondta: utasaik közül öten biztosan kórházban maradnak, másik hat személy esetében kezelőorvosaik döntésére várnak, hogy elhagyhatják-e a kórházat.

A székelyföldi busz utasait a nagylaki művelődési házban szállásolták el, amíg egy másik autóbusz értük megy, hogy folytathassák útjukat. A másik busz utasait az útjukat szervező utazási iroda már elszállította.

Szemtanúk szerint egy Spanyolországból érkező autóbuHárom ember meghalt, több mint húsz pedig megsérült csütörtök hajnalban a romániai Nagylakon, amikor két romániai rendszámú autóbusz ütközött egymással.