Győri tragédia - Az Emmi is megrendült

2013-09-08 10:51:00 szorenyi.p

hírkép

Megrendülését fejezte ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma a szombaton Vitnyédnél történt tragikus baleset miatt, amelyben életét vesztette a HAT-AGRO UNI Győr női kosárlabdacsapatának klubigazgatója, Tapodi Péter és Fűzy Ákos vezetőedző, több játékos pedig súlyos sérüléseket szenvedett.



Az Emmi az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében azt írta: Tapodi Péter és Fűzy Ákos hosszú évek óta népszerűsítették a kosárlabdázást, fáradhatatlanul tevékenykedtek a sportág és csapatuk sikeréért. Halálukkal pótolhatatlan veszteség érte a magyar kosárlabdázást.

A tárca osztozik a hozzátartozók, barátok, kollégák és a csapat gyászában, és felajánl minden segítségét, amellyel enyhíthet az elhunytak családtagjainak fájdalmán.

A sérült játékosoknak gyors felépülést, a csapat többi tagjának azt kívánják, hogy "Tapodi Péter és Fűzy Ákos szellemiségét követve küzdjenek a győri kosárlabdázás további sikereiért" - olvasható az Emmi közleményében.

A sportolókat szállító busz szombaton frontálisan ütközött egy a sávjába áttérő személyautóval Kapuvár és Vitnyéd között, majd az árokba borult.

A balesetnek - a halálos áldozatok mellett - 15 sérültje van. A két halálos áldozaton kívül a buszon utazó többi 14 ember mindegyike, valamint a személygépkocsi vezetője is megsérült. A sérülteket három kórházba, Győrbe, Sopronba és Szombathelyre szállították a mentősök.

A Soproni Erzsébet Oktató Kórházban három súlyos sérültet, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban egy, a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban két súlyos sérültet ápolnak.