Székláb volt a fejében

2013-08-23 19:07:00 szorenyi.p

hírkép

Orosz idegsebészek egy konyhai szék lábát távolították el a páciens koponyájából, amely teljesen átfúrta a szürkeállományt. A férfi állítólag elesett a konyhában.



A krasznojarszki kórház sürgősséggel riasztott sebészcsapata megdöbbenve látta, hogy a műtőasztalon fekvő beteg fejéből egy hokedli áll ki. A pácienst kísérő mentősök elmondták, hogy a műtét alanya egy hétköznapi konyhai baleset áldozata, aki megcsúszott a padlócsempén és elesett, miközben felnyársalta a fejét a felborult ülőalkalmatosság alumíniumlábával.

Az ominózus székláb tarkótájékon szúrta át a koponyáját, és 11 centi mélyen hatolt a szürkeállományba. Az összeszokott idegsebészeti csapat többórás bonyolult műtéttel távolította el a páciens fejéből a szokatlanul idegen tárgyat. Az ukrán TSZN híradóműsor internetes kiadása szerint az operáció sikeres volt, és a beteg állapota a körülményekhez képest stabil, az élete nem forog veszélyben.

Jelenleg mély altatásban tartják. Az agykárosodás mértékét csak azután tudják majd megállapítani, ha felébresztik a mesterséges kómából.

(Palkó István)