Bombázók földön égen

2013-08-04 19:31:00 V.J.

hírkép

Vasárnap is volt hőség, és voltak bombázók Kecskeméten. A rendezők mindent megtettek, hogy csökkentsék a 40 fokos hőség okozta kellemetlenségeket, de a több tízezer vendég ma sem esőt hozó felhők után sóvárogva nézte az eget.



A sivatagi hadviselés minden kelléke adva volt a vasárnapi programokhoz. A haditechnika iránt érdeklődők többféleképpen kerültek kapcsolatba a kiállított páncélozott járművekkel. A legnagyobb sikere azoknak a gépeknek volt, melyek a legnagyobb árnyékot adták a rekkenő hőségben. A T-72-es és a BTR-80-as igazi humanitárius bevetésen vett részt, hiszen legalább háromszázan hűsöltek a hatalmas monstrumok mellett-alatt.

Az idősebb korosztály a szépkorú repülő masinák bemutatójának örülhetett: a 60 éves Li-2-es igazán diszkréten repült át a beton felett. Persze a fiatalabbak ismét a gyors és hangos gépek alacsony áthúzását várták a legjobban.

A bemutatóról most sem hiányozhatott a Fly4U őrdöngős Mi-2-es helikoptere, bebizonyítva, hogy a technika jobban bírja az időjárás viszontagságait az embernél.

Bőven fogyott a sör és az üdítő is, a párakapuknál pedig szinte állandósult a sor. A tapasztaltabb repülőnap-látogatók még a rendezvény vége előtt elindultak a tarlókon kialakított parkolókhoz. Az M5-ös autópályáig, az araszoló kocsisorban volt arra is idő, hogy átböngészhessük a fényképezőgépek memóriakártyáját: vajon hány bombázót sikerült lencsevégre kapni idén Kecskeméten.