Tíz perc Budapest felett

2013-06-18 14:31:00 V.J.

hírkép

Hat hétig várja az érdeklődőket a Belváros önkormányzata és a Sziget Szervezőiroda által felállított Sziget Eye a belvárosban A hatalmas, mintegy 65 méter magas óriáskeréket, a fővárosi Erzsébet téren állították fel.



A London Eye-ra mintájára akár Budapest Eye nevet is kaphatta volna, de mivel a látványosság később áttelepül a Sziget fesztiválra így a Sziget Eye nevet kapta.  - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az óriáskerék maximális kapacitása 332 fő, a menetidő legalább tíz perc. A hatalmas szerkezet alkotóelemeit 24 konténerben szállították a helyszínre, majd egy 160 tonnás daru segítségével hat nap alatt húsz ember építette fel. Az ideiglenesen telepített építmények közül a fővárosi Sziget Eye az egyik legnagyobb méretű Európában: 65 méter magas, 37 darab nyolcszemélyes, légkondicionált, zárt kabinnal, sőt egy négyfős VIP-kabinnal is rendelkezik.

Az elkövetkező hat hétben, vasárnaptól csütörtökig, reggeltől 24 óráig, pénteken és szombaton reggeltől hajnali kettőig pörög a Sziget Eye a belvárosban. Az árak igazán barátinak mondhatók. Egy felnőtt: 2400 Ft-ért vagy 8 euroért, 140 cm testmagasság alatti gyerek 1500 Ft-ért vagy 5 euroért élvezheti a panorámát. Hasonló kerekek több világvárosban működnek. Az Erzsébet téren felállított szerkezet is megjárta már többek között Párizst, Brüsszelt és Milánót. Érdemes lenne, esetleg állandó látványosságként is megtartani, hiszen az érdeklődés és a sorállás óriási.