Horror-vallomások a Szita Bence-perben

2013-05-13 13:44:00 szorenyi.p

hírkép

Előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével vádolják azt a három emberet, aki  2012 oktberében meggyilkolt egy 11 éves kisfiút.



A hétfőn kezdődött perről az Index élőben tudósít, de olyan borzalmas részleteket mondanak el a tárgyalás szereplői, hogy a portál csak 18 éven felülieknek engedi a részletek elolvasását. Aki ezekre kíváncsi az itt tudja követni a pert.

Szita Bencét tavaly októberben brutális kegyetlenséggel ölték meg, lényegében még élve elásták.

A mostani tárgyalásról a Blikk is tudósít. A bíróság az első két tárgyalási napra csaknem tizenkét tanút idézett be. Számos kérdésre azonban csak júniusban kaphatunk választ, a bíró ugyanis június 4-én és 5-én hallgatja meg a szakértőket.

A tárgyaláson a gyermekgyilkosság vádlottjai szembenéznek a kisfiú családjával, és kiderülhetnek a megdöbbentő tragédia részletei is.

"Amikor P. Erikát és Kertész Józsefet meghozták a bíróságra, a szemükbe néztem, mindketten elfordították a fejüket. Erika úgy néz ki, ahogy vártam: le van nőve a haja, a bőrbetegsége kezeletlen. Borzalmas" - mondta Gyöngyi Sándor, Szita Bence nevelőapja, aki a tárgyalás alatt a folyosón mered maga elé.