Gyermekrablás: az anya volt a megrendelő?

2013-04-27 16:53:00 j.protic

hírkép

A csütörtökön Dél-Szlovákiában elrabolt ajnácskői kislány apja úgy gondolja, a kis Katalin anyja állhat a gyermekrablás hátterében - adja hírül a cas.sk portál..

 



Ajnácskő (Hajnáčka) egyik családi házából két ismeretlen férfi elrabolta a négyéves Nagypál Krisztina Katalint. A férfiak berontottak a házba, megragadták a kislányt, kifutottak az épületből, majd egy magyar rendszámú, fehér színű furgonnal elmenekültek a helyszínről.

A gyerekrablás egyetlen szemtanúja a lány hétéves bátyja, Árpád volt. A gyerekek nagyanyja a fürdőszobában, apjuk pedig egy másik szobában tartózkodott. „A húgom sírt és kiabált, hogy ne vigyék el. Nagyon féltem, hogy engem is magukkal visznek” – idézi a kis Árpád szavait a čas.sk portál.

A gyerekek apja, Csaba azonnal jelentette az esetet a rendőrségen. A 41 éves férfi úgy gondolja, a kislány elrablását annak édesanyja rendelhette meg. Erre már korábban is volt példa.

Csaba próbálta telefonon elérni a kislány anyját, Krisztinát. „A mobiltelefonja ki van kapcsolva. Kedden még felhívott, arról érdeklődött, hol van Katalin és Árpád” – mondta hozzátéve, reméli, hogy a magyar rendőrség is segít a nyomozásban, mivel a lány minden valószínüség szerint már a határ másik oldalán lehet.

Csaba és Krisztina nyolc éven keresztül Budapesten élt. A férfi és a gyerekek azt követően költöztek Ajnácskőre, hogy anyjuk két évvel ezelőtt elhagyta őket. Krisztina aláírt egy dokumentumot, amelyben lemondott mindkét gyermeke nevelési jogáról. A bíróság ideiglenesen az apa gondjaira bízta Katalint és Árpádot. Anyjuk azonban nem tartja tiszteletben a döntést, tavaly nyáron is elrabolta lányát – írja a čas.sk.