Börtönben hal meg Bándy Kata gyilkosa

2013-04-05 16:06:00 szorenyi.p

hírkép

Tényleges életfogytiglant kapott Bándy Kata gyilkosa. A pécsi rendőrségi pszichológusnőt tavaly nyáron ölték meg. Az ítélet nem jogerős.



A bíróság kimondta, hogy P. László bűnös emberölés büntettében és kifosztás büntettében. Többszörös visszaesőként életfogytig tartó fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől való eltiltásra ítélték, emellett a 12 milliós perköltséget is meg kell fizetnie.

A tárgyaláson a bíró elmondta, hogy semmiféle kapcsolat nem volt az elítélt és a sértett között korábban. A gyilkos a bíró elmondása szerint szinte becserkészte áldozatát, hogy megerőszakolja, egyre agresszívabban és agresszívabban közeledett.

"Bocsánatot szeretnék kérni a családtagoktól" – ezt mondta P. László az utolsó szó jogán. A férfi elmondta, hogy pszichológushoz jár, gyógyszeres kezelést is kapott, majd többször mondta, hogy sajnálja, és hozzátette, hogy nem gondolta korábban, hogy ilyet fog tenni.

Az ügyész tényleges életfogytiglani fegyházbüntetést, a védő határozott idejű szabadságvesztés kiszabását kérte perbeszédében P. Lászlóra. Tóth László ügyész indítványát azzal indokolta, hogy a társadalmi szabályokkal tudatosan szembehelyezkedő, többszörös és különös visszaeső, bűnöző életmódot folytató vádlott a kisebb súlyú bűncselekményektől eljutott a legsúlyosabb bűntett, a minősített emberölés elkövetéséig, amely országos közfelháborodást keltett.

Solymos Sára védő arra kérte a bíróságot: határozott időtartamú szabadságvesztést szabjon ki P. Lászlóval szemben. Úgy látja, a férfinak meg kell adni az esélyt arra, hogy hosszú idő után ugyan, de visszakerülhessen a társadalomba. Ezt a férfi beismerő vallomásával, és azzal indokolta, hogy álláspontja szerint a közösülés ténylegesen nem történt meg.

Az ügyvéd úgy vélte: az elkövető és az áldozat között lehetett valamilyen kapcsolat, így történhetett, hogy együtt sétálhattak el a játszótérre, a bűncselekmény helyszínére.

 



P. Lászlót korábban már 11-szer ítélték el.