A jövő generációnak építik

2013-03-28 19:14:00 szorenyi.p

hírkép

Ferencvárosi Torna Club új labdarúgó-stadionjának alapkövét Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára, Kubatov Gábor, az FTC elnöke, Kocsis Máté, az FTC alelnöke, Józsefváros polgármestere és Bácskai János, Ferencváros polgármestere helyezte el a létesítmény Nagyvárad tér felőli részén.



Az ünnepélyes pillanatot követően megkezdődött a jelenlegi aréna lebontása. A munkálatok ideje alatt a zöld-fehérek csapata a Puskás Ferenc Stadionban játszhatja hazai mérkőzéseit. A Fradi új stadionját a tervek szerint 2014 őszére 13,5 milliárd forintért építik fel. A létesítményben fogadásokat, konferenciákat, esküvőket és különféle kulturális rendezvényeket is meg lehet majd rendezni, ennek köszönhetően még közepes kihasználtság mellett is önfenntartóvá válhat a stadion üzemeltetése.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke azt írta Facebook-oldalán, hogy ezt a stadion "a jövő generációjának építik".

Az új aréna felépítése számos munkahelyet teremt, ezáltal - és a működtetéséhez szükséges álláshelyek betöltésével - jelentős adóbevételt eredményez. A zöld-fehér klub új stadionja szelektív hulladékgyűjtésével, valamint az újrahasznosított anyagok és a napkollektorok alkalmazásával a környezetvédelmi igényeknek is megfelel.