Ingyen utazhatunk a földgázos buszon

2013-03-26 12:52:00 V.J.

hírkép

Két hónapig tesztelik Budapesten és az elővárosi forgalomban a sűrített földgázzal működő MAN buszt. A mai rendhagyó sajtótájékoztatón a BKK, a Volánbusz vezetői és a gyártó MAN valamint a FŐGÁZ képviselői mutatták be az új jármű előnyeit a sajtónak.



A sűrített földgázzal működő tömegközlekedési járművek a világ számos nagyvárosában üzemelnek. A benzin és dízel motorok környezetbarát és gazdaságos alternatívája mostantól egy hónapig működik próbaüzemben Budapesten és az elővárosi buszközlekedésben. Mint Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója elmondta, annak érdekében, hogy minél több budapesti láthassa és használhassa az új MAN járművet, áprilisban a 15-ös busz vonalán fog közlekedni. Kérdésre válaszolva azt is elárulta, hogy a próbaüzem alatt ingyen lehet közlekedni a környezetbarát jelleget matricával hirdető új buszon.

Az elővárosi forgalomban is kiderülhet mekkora megtakarítást jelent a sűrített földgáz, mint üzemanyag, hiszen a Maglódra utazók szintén kipróbálhatják a járművet. A BKK, a BKV és a Volánbusz továbbra is nagy hangsúlyt kíván helyezni a környezetbarát és pénztárcakímélő közösségi közlekedési forma bevezetésére.