Magyar bankrablót lőttek le Las Vegasban

2013-02-05 17:32:00 szorenyi.p

hírkép

Megsebesítettek és elfogtak egy magyar férfit, aki kirabolt egy bankot Las Vegasban. A 40 éves H. Tamást a U.S. Bankból elrabolt bankjegyek közé elrejtett nyomkövető segítségével fogták el.



A magyar elkövető 6500 dollárt zsákmányolt a szombaton elkövetett bankrablással. A férfi egy 44-es revolvert és egy légpisztolyt használt a bűncselekményhez.

A bankrablóra a nyomkövető "erős jelét" észlelő rendőrök találtak rá, amikor éppen az autójára felvett zálogkölcsönt akarta kifizetni. H. Tamás nekihajtott a járőrkocsinak, majd futva menekült, egy magánházon és egy másik kertjén áthatolva. Ez utóbbinak tulajdonosa megakadályozta, hogy az elkövető bemásszon az ablakán és utána lőtt.

Nem tudni, hogy a lövés talált-e, de az egyik rendőr biztosan megsebesítette H-t. A magyar férfit, aki azt vallotta, hogy "szüksége volt" a pénzre, letartóztatták és kórházba vitték. Emberölési kísérlettel, rablással, a rendőrséggel való szembeszegüléssel és magánlaksértéssel vádolják.

H. Tamás lejárt diák- és munkavállalói vízummal tartózkodik az Egyesült Államokban. A férfi Los Angeles-i lakos, csütörtökön érkezett Las Vegasba.