Fegyvercsempész cica

2013-01-05 19:03:00 j.protic

hírkép

Macskára erősítve próbáltak fegyverként használható tárgyakat és mobiltelefont csempészni egy börtönbe a brazíliai Arapiraca városban.

 

 



 

Az elítéltek maguk nevelték fel a macskát, anélkül, hogy a fegyintézet őrei mindezt észrevették volna. A rabok családtagjai egy szokványos látogatás alkalmával vitték ki az épületből az állatot, majd a testére erősítették a különböző tárgyakat, hogy a börtönbe visszatérve eljuttassa azokat a gazdáihoz.

A hatóságokat is meglepte, micsoda rakományt találtak a cicánál, amikor elcsípték. Összesen négy kisméretű fűrészlap, két fúrófej, egy mobiltelefon és annak töltője, valamint egy USB memóriakártya volt az állat testére erősítve. A csempésző szőrmókot átadták a város állatvédelmi hatóságainak.

Nem ez volt az első eset, hogy állatokat használtak fel csempészetre az elítéltek. Augusztusban egy oroszországi börtönben csíptek fülön egy betanított macskát, amely rendszeresen heroinhoz juttatta a rabokat néhány finom falatért cserébe.

A csempészet mikéntje a következő volt: egy-egy szabaduló rab táskájában kicsempészte az állatot a börtönből, átadta egy drogbandának, amely feltöltötte a nyakörvét, majd a macskát visszavitte a börtönhöz, és hagyta, hogy besurranjon. Az őrök ügyet sem vetettek rá, nem állították meg. A börtönben pedig a "címzettek" hallal vagy más hússal fizették ki a drogfutárt.

 

A rendőrség az orosz macska ellen nem indítottak eljárást, viszont a kinti bandatagok nem úszták meg a felelősségre vonást. Tetten érték őket, amikor a futár nyakörvébe töltötték a heroint.