Nem mindenkinek segített az amnesztia

2013-01-05 17:17:00 j.protic

hírkép

Szlovákiában nem minden amnesztiában részesített elitélt tudni élni a hirtelen jött szabadsággal. Több olyan esetről is tudni, amikor a szabadonegdetett rab csupán néhány órát töltött a börtön falain kívül. Szinte még ki sem került a börtönből egy 52 éves közép-szlovákiai férfi, máris újra a rács mögé került –adja hírül a SITA hírügynökség.



A Csacai (Čadca) járásban lévő Karásznóról (Krásno nad Kysucou) származó férfi az államfői amnesztiának köszönhetően került szabadlábra. Miután kiengedték a börtönből, úgy döntött, hazatér. Szándékai a jelekből ítélve nem voltak békések. Erőszakkal próbált behatolni az épületbe, majd csákánnyal a kezében próbálta rákényszeríteni családtagjait, hogy jöjjenek ki a házból. Az ablakokat verte, feleségének és lányának azt kiabálta, megöli őket – közölte Jana Balogová zsolnai rendőrségi szóvivő.

A helyszínre érkező rendőrök őrizetbe vették a frissen szabadult rabot és kezdeményezték fogságba helyezését. Tettéért hat hónaptól három évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják.