Megtelt a világvége falu

2012-12-21 10:55:00 superadmin

hírkép

Soha nem volt még akkora nyüzsgés a Pireneusok lábánál található kicsiny francia faluban, Bugarach-ban, mint ezen a napon. Ennek oka, hogy egyes világvége szekták, UFO-hívők értelmezésében a Maya jóslat szerint ez a falu az egyetlen hely, amely túléli a mai nap bekövetkező apokalipszist.



Az interneten elterjedt pletyka szerint a mai napon, amennyiben a katasztrófa bekövetkezik, a település melletti hegy szétnyílik és egy űrhajó emelkedik ki belőle, amellyel elmenekülhetnek a közelben tartózkodók.

Az Armageddon turisták és az UFO megfigyelők a megváltás reményében nyüzsögnek, tolongnak a mindössze két utcányi faluban - írja a Daily Mail. Persze a helyiek sem hagyják elúszni a lehetőséget és a hirtelen jött figyelmet. A szuvenírpiac dübörög, szinte mindent átkereszteltek a mai napra. A közeli hegy autentikus szikla darabját grammonként mintegy 400 forintért adják, míg a helyi forrásból származó egy palack vízért 4300 forintnyi eurót kérnek. Bár utóbbihoz hozzáteszik, hogy számos betegség gyógyítására is alkalmas. Persze ha a világvége után még szükség lesz rá…

Az egyik földbirtokos 4 hálószobás otthonát közel 430 ezer forintért adja ki egy éjszakára, de ha valaki sokallja, a mezőn sátorhelyet  is bérelhet 116 ezer forintért. Ha mindez még nem lenne elég, betérve a helyi olasz étteremben (merthogy mi más lenne egy kicsiny apró francia faluban a spanyol határ közelében) apokalipszis pizzát és világ vége bort fogyaszthatnak a vendégek. Amennyiben a jóslat nem válik be, holnaptól a bort átkeresztelik és túlélő borként árulják majd az ottmaradt turistáknak.