Különleges árverés a Lovas Világkupán

2012-12-11 12:29:00 V.J.

hírkép

Az VI. OTP Bank Lovas Világkupa egyik fontos eleme volt, hogy minél több gyerek számára teremtse meg a lehetőséget a lovakkal való ismerkedésre. Sok gyerek számára talán ez a három nap teremtette meg a lehetőséget, hogy testközelből ismerkedhessen meg a négylábúakkal.



A társadalmi felelősségvállalás és a hazai lovasterápa ügyét a legnagyobb hazai lakossági bank mindig kiemelten kezelte. Nem véletlen hogy az OTP Bank Lovas Világkupa látványos lovas versenyszámai és show elemei mellett most is egy fontos társadalmi ügyre, a hívták fel a figyelmet. Az OTP Bank támogatási filozófiájának egyik alappillére, az esélyteremtés, mellyel hozzájárulhat a lovasterápia, mint a sérült, fogyatékos gyermekek gyógyításában, rehabilitációjában, valamint az egészség megőrzésében oly értékes terápiás eszköz népszerűsítéséhez. A sérült vagy fogyatékkal élő gyerekek számára a ló nem eszköz, hanem aktív cselekvőtárs. A lovasterápia során a ló mozgásának és jó természetének köszönhetően, a lóval szorosan együttműködve dolgoznak. A kezeléseknek köszönhetően a gyerekek mozgása rendezettebbé válik, egyensúlyérzékük, nagy és finommozgásaik fejlődnek, ritmusérzékük, edzettségük és önbizalmuk nő. Az Alapítvány szakmai munkája nemzetközi szinten is elismert. A Magyar Lovasterápia Szövetség Díjlovasversenyének és Fogyatékosok Lovasversenyének az OTP Bank több éve részese, amely nagy megtiszteltetés a pénzintézet számára.

Az idei akció a színes LEGÓ csikó felépítése és jótékonysági árverezése talán a Lovas Világkupa egyik legmeghatóbb jelenete volt. A befolyt több, mint 220 ezer forintos összeget a bank megduplázta, ezzel is újabb lehetőségeket teremtve a módszer hazai elterjesztésére.