Mi jöhet még - Hóátfúvások országszerte

2012-12-03 20:08:00 szorenyi.p

hírkép

Többfelé nehezíti a közlekedést a hó, illetve a viharos erősségű szél az országban, de elzárt település vagy járhatatlan út nincs.A legfrissebb jelentések szerint már csak Csongrád és Békés megyében szállingózik a hó. A főutak általában szárazak, de a Tiszántúl nagy részén még vizesek, nedvesek. A mellékutak Veszprém környékén latyakosak, Esztergom közelében pedig hóbordásak.



Veszprém, Paks és Szekszárd környékén erős széllökésekre kell felkészülniük a közlekedőknek, Komárom-Esztergom megyében pedig a Tát és Tarján közötti összekötő úton viharos erejű szél hordja a havat és hóátfúvásokat okoz. A közútkezelő munkagépei folyamatosan dolgoznak a visszatérő hó eltakarításán, de a hóeltakarítás kevésbé eredményes addig, amíg viharos erősséggel fúj a szél.

A közútkezelő munkatársai 12 órás váltott műszakokban folyamatosan dolgoznak a síkosságmentesítésen és hóeltakarításon az érintett térségekben.

A társaság arra kéri a közlekedőket, hogy a téli útviszonyok között különös körültekintéssel és megfelelően megválasztott sebességgel közlekedjenek, s kizárólag műszakilag jól felkészített és téli gumikkal ellátott járművel keljenek útra.

A Mátrában és a Pilisben 10 centis hó esett. Egyelőre ez nem alkalmas a sportolásra, ahhoz kellene még 20 centi hó.