Adrenalin hajtja a hírességeket

2012-12-02 13:27:00 V.J.

hírkép

Az OTP Lovas Világkupa vasárnapi programjában a profi fogathajtók mellett az „amatőrök” is kezükbe kaparintották  gyeplőt. A tavaly Adrenalin Kupa után Mészöly Géza címvédésre készült, de sokan szerettek volna revansot venni.



A profinak számító tavalyi győztes Mészöly Géza mellett most is, bakra ültek a hírességek. Pataki Attila és Faragó „Topi” András. Az újoncok között igaz testvérharcot ígért az X-faktoros Vastag Csaba és Tamás harca. A hírességek hosszú heteken keresztül készültek a nagy fogathajtó csatára.

A közönség igazán jól szórakozott a száguldó celebeken, akik számára sokszor okozott gondot a két lóerő megzabolázása. A pályabírók persze hanyatt-homlok menekültek, amikor a száguldó fogat lerombolta az aktuális akadályt. Volt, aki a bródszájdoló technikára esküdött, de a legtöbben a biztos és megfontolt haladást részesítették előnyben. Persze, a cél inkább a célba érkezés, mint a másik legyőzése volt. Valamint a ló és a lósport népszerűsítése.

A nagy derby végén Stohl András örülhetett a győzelemnek.

A celebek után már az igaz profik küzdelmét hozta az OTP Bank Világkupa négyesfogathajtó versenye, ahol több világbajnok is rajthoz állt. A nagyon technikás pályán, szoros küzdelembe, a holland Ijsbrand Chardon győzött, maga mögé utasítva az idén még veretlen Exell Boyd-ot. Az értékes harmadik helyet Theo Timmerman szerezte meg.