Vodka és kötél a világvége egységcsomagban

2012-11-26 19:50:00 szorenyi.p

hírkép

Egy ukrán cég sajátos túlélő világvége-csomagokat dobott piacra a közelgő apokalipszis jegyében – adta hírül az Interfax hírügynökség.



Az ukrán világvége-egységcsomag tartalmaz egy kitölthető kitűzőt: egyfajta „dögcédulát”, egy gyógyszercsomagot, valamint egy-két napra elegendő élelmiszerkészletet. A gyógyszerkészletet szívcsepp, aktív szén, valeriána és kötszer képezi. Az élelmiszercsomag egy csomag hajdinát (grecskát), egy halkonzervet, valamint egy kis üveg vodkát tartalmaz.

A készlethez tartozik még egy kétméteres kötéldarab és egy szappan, amit a mellékelt útmutató szerint mindenki a saját belátása szerint használhat fel.

A sajátos „túlélő-készletet” a forgalmazó egyelőre csak Tomszk város üzleteiben dobta piacra, de arra számítanak, hogy rövidesen az egész ország területén menő árucikké fog válni. A kereskedelmi cég arra is kötelezettséget vállal, hogy a beharangozott világvége elmaradása esetén a csomagban lévő élelmiszerek és egyéb eszközök a rajtuk lévő szavatossági idő lejártáig a későbbiekben is biztonsággal felhasználhatók lesznek.

(Palkó István)