Azért gyilkolt, mert tartoztak neki

2012-11-23 18:43:00 j.protic

hírkép

Százezer eurós tulajdonrészét követelhette vissza volt kollégáitól a háromszoros gyilkosságot elkövető szlovákiai, zólyomi lövöldöző. Szomszédai problémamentes, alapvetően jó szándékú emberként ismerték.



Az 56 éves Ivan H. (56) három egykori kollégájával végzett, majd hagyta magát őrizetbe venni. Médiainformációk szerint egykori társai sok pénzzel tartoztak neki, ez késztette cselekvésre a szomszédai által problémamentesnek tartott férfit. A gyilkos tíz évig dolgozott a TC trade vállalatnak, és akkor távozott, mikor a cégbe belépett a tulajdonos legkisebb fia. A konfliktus közvetlen kiváltó oka százezer euró lehetett, ez volt ugyanis a tulajdonrésze a társaságban, de a pénzt szeptemberig sem fizették ki neki.

 

A férfi csütörtökön nyolc órakor kereste fel volt kollégáit, probléma nélkül átjutott a portán és bement az irodába, ahol a tulajdonos és két fia beszélgetett egymással. Felelősségre vonta őt a pénz végett, majd előhúzta a pisztolyát és lövöldözni kezdett, több golyót is az érintettekbe lőtt. Mikor a titkárnő – egyben az egyik áldozat felesége berontott az irodába, rákiabált, és felszólította, hogy hagyja abba a lövöldözést. A férfi hallgatott rá, letette a fegyvert és megvárta a rendőröket. Akár életfogytiglani börtönbüntetésre is ítélhetik.