Ott jártunk a magyar Fashion Week-en

2012-11-22 19:33:00 szorenyi.p

hírkép

Nem mondjuk azt, hogy csodát láttunk, de nagyon örülünk, hogy két év szünet után ismét volt Fashion Week Budapesten. A fiatal tervezők közül sokan remek darabokat hoztak el a show-ra. Volt kivonulás állathangokra, tüzes előadás, és sok letépett ruha.



A ruhák egyes alkotóelemeitől való megszabadulás kétszeresen is remek ötlet, egyrészt ugye szakmailag, másrészt látványilag. Úgyhogy leváltak a kiegészítők, a blézer, lekerült a kiskabát a modellekről. A budapesti Fashion Week a világ nagyvárosaiban megrendezett divathetek szériájának egyik megállója, így méltán mondható az egyik legrangosabb hazai divateseménynek. A 11. programsorozat idén az Akvárium klubba költözött.

A program keretein belül 20 tervező kollekciójával ismerkedhetett meg a látogató – legtöbbjük magyar alkotó, de Londonból, a divat egyik fővárosából is érkeztek művészek (Vandna Vadher, Rosie Benjamin, Maisy James, The Puss Puss, Anoosh), hogy bemutassák, a szigetországban mi most a menő.

A show érdekessége volt, hogy nincs ültetés, a gyorsak és szemfülesek akár az első sorból is mustrálhatták a legújabb trendeket, Anna Wintour vagy Carrie Bradshaw helyébe képzelve magukat. A show-n ismert, profi magyar modellek léptek fel, például Lajtai Dóri, Kanizsa Dóri. Az első nap lanyhább érdeklődése után, talán a beszámolók hatására is, zsúfolásig megtelt a terem. Sok volt a külföldi érdeklődő, még Japánból is érkeztek.

 



Fashion Week november 19-21 Budapesten.