Pszichopaták a vállalati igazgatók

2012-11-09 08:12:00 j.protic

hírkép

Furcsa sorrendet állított fel a Huffington Post internetes újság: azt próbálta megvizsgálni a szakértők segítségével, melyik munkakörben található a legtöbb pszichopata. Rosszul vizsgáztak a vállalatok igazgatói, és a jogászok, jól helytálltak az ápolók- olvasható tvnoviny. sk hírportálon.



A Huffington Post vonatkozó ranglistájában felhívja a figyelmet arra, hogy nem csak azokat diagnosztizálják pszichopatának, akik egy motoros fűrésszel felszeletelik a szomszédaikat - a személyiség torzulását jellemzi a jelző. A viselkedési zavar később a környezettel való gyakori konfliktusokban mutatkozik meg.

A Huffington Post szerint a pszichopaták aránya a cégvezetők körében a legnagyobb, majd a jogászok, a tévések és rádiósok, az eladók, sebészek, újságírók, rendőrök, lelkészek, igazgatók és állami alkalmazottak következnek.

Az amerikai weblap felállított egy pozitív listát is: eszerint a gondozók, nővérkék, terapeuták, kézművesek, kozmetikusok, jótékonysági dolgozók, tanárok, művészek, orvosok és könyvelők körében ritkább a pszichopata személyiségjegyek felbukkanása. Ezekben a munkakörökben jóval kisebb a lehetőség az érvényesülésre az érzelmi zavarokkal küzdők számára.