Megtörnék az árakat

2012-11-08 12:15:00 szorenyi.p

hírkép

A Wizz Air repülhet Budapestről Antalyába, Isztambulba és Moszkvába.  "A Polgári Légiközlekedési Hatóság tájékoztatása szerint a légitársaságot jelölték ki, hogy ezekre a helyekre repüljön" - áll a Wizz Air közleményében.



A jogok elnyerése az érintett országok közötti diplomáciai eljárások, illetve az illetékes orosz és török hatóságok jóváhagyását követően válik véglegessé, a cég ezt követően kezdi meg a jegyek értékesítését.

"Elindulásuk után ezen új útvonalak - a korábban bejelentett kijevi és tel-avivi útvonalakkal együtt - tovább erősítik Magyarország kapcsolódását olyan országokhoz, amelyek komolyan hozzájárulhatnak Magyarország turisztikai iparának fejlődéséhez" - idézi a közlemény Váradi Józsefet, a Wizz Air vezérigazgatóját.

"Olcsó árainkkal megtörjük az ezeken az útvonalakon tapasztalható ármonopóliumot, és jelentős mértékű forgalomnövekedést segítünk elő. Az új diszkontjáratok megnövelik a Budapest Airport forgalmát, és több száz új munkahelyet teremthetnek" - tette hozzá Váradi József.

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága 39 A320 Airbus-ból álló flottát üzemeltet 16 állomásról, 250 útvonalon, 81 desztinációval, 29 országba. 2012-ben több mint 12 millió utast szállított a légitársaság.