A Fidesz is megdöbbent Bence meggyilkolásán

2012-11-05 17:28:00 szorenyi.p

hírkép

Mélyen megdöbbentette a Fidesz parlamenti képviselőcsoportját a 11 éves felsőmocsoládi fiú meggyilkolása - mondta Rogán Antal frakcióvezető sajtótájékoztatóján.



"Annak örülünk, hogy a rendőrség meglepő gyorsasággal és hatékonysággal tudott az ügynek a végére járni, maga az eset azonban számunkra is mélységesen megdöbbentő" - fogalmazott a politikus.

Rogán Antal szerint helyesen tette a Fidesz-frakció, hogy 1998 decemberében a büntető törvénykönyv szigorítása mellett döntött, akkor vált ugyanis minősített esetté a gyermekgyilkosság. "Ez a létező legszigorúbb szabály, amelyet a mai büntető törvénykönyvi keretek között erre az esetre alkalmazni lehet" - tette hozzá, megjegyezve, hogy utólag sajnos visszaigazolódott, szükség volt a Btk. akkori szigorítására.

Az egy hete Kaposváron eltűnt Szita Bence holttestét szombat reggel találta meg a rendőrség a Kaposvári Egyetem mögött lévő erdős területen. Piros Attila dandártábornok, Somogy megyei rendőr-főkapitány elmondta: a fiú előre kitervelt, brutális gyilkosság áldozata lett. A rendőrség a gyermek eltűnését bejelentő 47 éves nőt - a fiú nevelőapjának élettársát -, egy 57 éves és egy 41 éves hajléktalant gyanúsít a bűncselekmény elkövetésével. A három ember előzetes letartóztatását vasárnap rendelte el a Kaposvári Törvényszék.