Alamizsna helyett kézfogás

2012-10-26 12:03:00 j.protic

hírkép

Félreértette egy kolduló nő kézmozdulatát a spanyol trónörökös, és ahelyett, hogy alamizsnát adott volna neki, kezet rázott vele. Népe emiatt azt veti a herceg szemére, hogy nincs kapcsolata a társadalmi valósággal.



Az eset kedden történt. A 44 éves Fülöp herceg Madridban egy arisztokrata barátja gyászszertartásán volt, és ahogy kilépett a templomból egy nő lépett hozzá kezét alamizsnáért nyújtva. A hercegtől azonban pénz helyett csak férfias kézfogást kapott, mivel a trónörökös azt hitte, egy lelkes hívével van dolga.

"Fülöp herceg olyan helyzetbe került, amikor a protokoll szabályai ütköznek a valós élettel, nevezetesen a nyomorúsággal" - olvasható az El Periodico című spanyol lap szerkesztőségi cikkében.

Sok alattvaló szerint az eset újabb példa arra, hogy mennyire a fellegekben él a spanyol királyi család elszakadva népe mély gazdasági bajaitól - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Az év elején Fülöp apja, János Károly király volt kénytelen - példátlan módon - mentegetőzni, amiért elefántra vadászott Botswanában pár nappal azután, hogy azt ecsetelte, mennyi álmatlan éjt okoz neki a spanyolországi munkanélküliség problémája.