Politikai csoda - Soha nem látott 56-os fotó

2012-10-22 13:27:00 szorenyi.p

hírkép

Különleges bélyeget mutatott be a Magyarországi Szociáldemokrata Párt. Nagy Imre és a szocdemek nagyasszonya, Kéthly Anna látható a fotón, amelyből bélyeg készült. A pártok megkezdték az 1956-os ünnepségeket.



A párt rendezvényén először mutatták be a nyilvánosság előtt azt a fényképet, amelyen Nagy Imre egykori miniszterelnök és kormányának államminisztere látható egy Széchenyi István portré alatt.

Erről a képről az 1956-os forradalom 56. évfordulója alkalmából egyedi kiadású, 56 darab számozott bélyeg készült, amelyek közül az 1-es sorszámú egyedi kiadású bélyeget Nagy Imre unokája, Jánosi Katalin vette át.

Jánosi Katalin elmondta: megható volt számára a párt gondolata, hogy erről a fényképről bélyeget készítsen. Felidézte, hogy családja szívében kiemelt helyet kapott a szociáldemokrata politikus, Kéthly Anna, akinek leveleit most is őrzi. Jánosi Katalin emlékeztetett arra, hogy bár nagyapját sokszor kommunistaként emlegetik, Nagy Imre az 1920-as években még a szociáldemokrata párt tagja volt.