Véres hétvége Moszkvában

2012-10-21 13:09:00 j.protic

hírkép

Több fegyveres bűncselekmény is történt a hét végén Moszkvában, halálos áldozatok is vannak.



A Kijevi pályaudvar szomszédságában lévő, hatalmas forgalmat lebonyolító plázában szombaton késő este meglőttek egy biztonsági őrt. A biztonsági kapu jelzése alapján az őr megállásra szólított fel néhány fiatalembert, de egyikük pisztolyt rántott és több lövést adott le rá. A férfit, aki a lábán sebesült meg, kórházba szállították. Az ismeretlen elkövető és társai elmenekültek. Szemtanúk szerint Dél-Oroszországból származó fiatalokról van szó.

Az NTV televízió emlékeztetett rá, hogy a nyáron is volt egy incidens a bevásárlóközpontnál. Júniusban az Európa nevét viselő téren tört ki verekedés. Csecsen fiatalok és a Szpartak Moszkva futballcsapat fanatikus szurkolói késekkel és lőfegyverekkel támadtak egymásra.

Egyes internetes oldalak cikkírói szerint a külföldi befektetők szemében lassan Moszkva is a veszélyes helyek közé sorolható, mint amilyen Csecsenföld vagy Dagesztán, ahol gyakoriak a lövöldözések, ezért oda igen nehéz befektetőket találni.

A Rosszija 24 hírtelevízió vasárnap több fővárosi fegyveres bűncselekményről számolt be. Moszkva délnyugati részén, az úgynevezett körgyűrűnél egy ismeretlen fegyveres lelőtte egy benzinkút biztonsági őrét. A támadásban egy másik alkalmazott megsérült, a fegyveres elrabolta a benzinkút bevételét.

Az orosz főváros vonzáskörzetében, Zelenográdban két motoros klub tagjai verekedtek össze, majd lövöldözésre került sor. Öt ember megsérült, egyikük, akit haslövés ért, a kórházban meghalt.

Nagy felháborodást váltott ki Moszkvában az a szeptember végi eset, amikor egy dagesztáni esküvő résztvevői a fővárosban a násznépet szállító luxusautókból lövöldöztek azokra az autókra, amelyek megpróbálták őket megelőzni. A rendőrség több lövöldözőt vett őrizetbe, a bírósági eljárás még tart.