Ez nem valóságshow - Börtön várhat Győzikére

2012-10-16 09:01:00 szorenyi.p

hírkép

12 év év börtönt is kaphat Győzike, alias Gáspár Győző. Az ügyészség szerint ugyanis adót csalt. Feleségére, Bea asszonyra szintén letöltendő szabadságvesztést kért a bíróságon. A tárgyalás amúgy botránnyal kezdődött, mert Győzike nem akarta beengedni a sajtót a terembe, holott a per nyilvános volt. Az ügynek 3 vádlottja van.



Percekig nyomta, miközben odabent magyarázta a bírónak, hogy nem akar nyilvánosságot. Csak akkor volt hajlandó elengedni az ajtót, amikor az ítész felszólította: fejezze be, tegye lehetővé a bejutást - számol be a perről a Blikk.

Az ügyész egyébként letöltendő börtönbüntetést kért a 22,5 millió forintos adócsalással vádolt Győzikére és nejére, Beára. A vád szerint folytatólagosan, előre megtervezetten, jelentős értékre elkövetett adócsalásban, kölcsönösen egymásnak bűnsegédletében és magánokirat-hamisításban is bűnös a Gáspár házaspár, amely a büntető törvénykönyv szerint 2–12 éves börtönbüntetéssel sújtható.

Az egyértelmű, hogy a Győzike-show gázsiját az RTL Klub elutalta egy vállalkozás számára. Innen 78 millió forintot biztosan felvettek. A kérdés már csak az, hogy ki részesült ebből. Gáspár Győző védője szerint semmi sem bizonyítja, hogy a gázsit ügyfele megkapta. Bea ügyvédje emellett több bűncselekmény elévülésére hívta fel a bíró figyelmét. A menedzser védője pedig védence felmentését kérte bűncselekmény hiányában.



Október 29-én születhet elsőfokú ítélet a perben.