Meghalt Morgen Ferdinánd paksi kosárlabdázó

2012-10-11 10:23:00 szorenyi.p

hírkép

Életének 22. évében elhunyt Morgen Ferdinánd, az élvonalbeli Atomerőmű SE kosárlabdázója. A 210 centiméteres center nyáron még játszott az Universiadén a magyar válogatottban. Szívpanaszai miatt 3 hónapja hagyta abba a játékot.



„Múlt csütörtökön került be ismét a szívkórházba, aztán az este összeesett, megállt a szíve, és már nem tudták újraéleszteni" - mondta Plézer Gábor, a paksi klub technikai vezetője.

Morgen Ferdinánd a nyáron meghívót kapott Rátgéber László szövetségi kapitánytól az akkor Európa-bajnoki selejtezőkre készülő válogatottba, ám szívproblémái miatt nem tudott a csapat rendelkezésére állni.

„Ő volt a jövő embere, az adottságai és képességei alapján pár éven belül Magyarország legjobb kosarasa lehetett volna. A nyáron jelezte nekem, hogy a szívproblémái miatt nem tud sportolni, de én azóta is bizakodtam, hogy egy napon visszajön. Nagy szüksége lett volna a válogatottnak az Eb-selejtezőkön egy ügyes játékosra, aki a 210 centije ellenére a külső posztokon is bevethető, biztosan szerepelt volna a meccseinken. Borzasztóan le vagyok sújtva." - mondta Rátgéber.

A szívrendellenesség miatt Morgen rendszeresen járt orvosi ellenőrzésekre, és egy ilyen kontrollnál derült ki, hogy a műtét tovább nem halogatható. Az orvosok tanácsára nem folytatta az élsportolói karrierjét. Úgy gondoljuk Ferdivel egyetemben, hogy nem szeretne a kosárlabdától elszakadni és biztosan merem állítani, hogy ennek megoldásában segítséget fog kapni nevelő egyesületétől is - nyilatkozta még júniusban a bb1.hu-nak a játékos menedzsere, Kertész Nándor.