Perlik a meteorológusokat a prognózisok miatt

2012-10-06 07:52:00 szorenyi.p

hírkép

Perelni készül a brit meteorológiai szolgálatot túl borúlátó előrejelzéseiért egy turisztikai vállalkozó, mert az esős jóslatok elriasztották vendégeit fényes napsütés idején is. Rick Turner Devon északi részén vezet egy háziállatkertet. Azt mondja, különösen a középtávú prognózisokkal elégedetlen, azok mindig hihetetlenül borúsak.



Augusztusban egy hosszú hétvégére végig esőt jövendöltek, szombatra különösen sok csapadékot. Erre egy csepp sem esett, egész nap sütött a nap" - idézte a férfit a brit Metro újság.

Turner szerint a meteorológiai szolgálat túlzott pesszimizmusa a devoni turizmusnak több millió font kárt okoz, neki magának pedig több ezret. A férfi jogi tanácsot keres és más devoni turisztikai vállalkozókkal szövetkezve akarja perelni az időjósokat.

A brit meteorológiai szolgálat szóvivője közölte, hogy nem lehet mindig megjövendölni pontosan az időjárást. "87 százalékra bejön, amit jósolunk, ez pedig szenzációsan jó eredmény. Devon Anglia egyik legcsapadékosabb vidéke, a meteorológiai szolgálat pedig nem tudja elállítani az esőt" - mondta.

Magyarországon is volt törekvés arra, hogy a meteorológusok ne fessenek túlságosan rossz képet a várható időjárásról.