Meglógott a méregdrága macska

2012-10-04 15:29:00 j.protic

hírkép

Hatezer fontot - több mint 2 millió forintot - költött egy kóbor macskára egy brit pár, ám az állat megszökött.

 



A középkorú házaspár, Rayton és Dawn Elliott 2011 februárjában Egyiptomban vakációzva vette magához Omart, a macskát, amely gazdátlanul bukkant fel tengerparti üdülővillájuknál. A pár azonnal belehabarodott "a világ leggyönyörűbb macskájába", és mivel akkor a belpolitikai helyzet Egyiptomban meglehetősen zavaros volt, úgy döntött, hogy Angliába menekíti, és magához veszi az állatot.

A "kivitelezés" azonban elég körülményes és hosszadalmas volt. A macska emigrálása előtt egy hónapot egy egyiptomi macskaszállón töltött, csak utána repülhetett Angliába, ahol fél év karantén várt rá. Mindezek költségéhez tetemes benzinszámla járult. A macska a pár oxfordshire-i otthonától 240 kilométerre raboskodott egy chepstow-i karanténban, új gazdái pedig minden héten háromszor is képesek voltak megtenni az utat, hogy láthassák Omarjukat. A hat hónap alatt több mint 30 ezer kilométert autóztak a macskáért, míg végre hazavihették.

Boldogságuk röpke egy évig tartott: Omar két hete meglépett tőlük. A romokban heverő párnak édességüzeme van. A macska megtalálójának mindössze 25 fontos jutalmat ajánlottak fel, de kiegészítették egész életére szóló csokiellátással - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.