A pornónagyi nem nyugszik!

2012-09-30 16:23:00 szorenyi.p

hírkép

A Demokrácia, Természet, Szerelem névvel alapított párttal készül a jövő tavaszi olaszországi parlamenti választásokra a pornósztár Staller Ilona, aki képviselőként elsőként a piros lámpás házakat nyitná újra.



A Democrazia, Natura, Amore nevű párt rövidítése magyarul DNS-nek felel meg. "Pártunk nem baloldali, nem jobboldali és a centrumhoz sem tartozik. Nem akarunk senkivel sem politikai szövetségre lépni. Biztosak vagyunk a sikerünkben" - nyilatkozta Luca Di Carlo római ügyvéd, a hatvanegy éves Cicciolina férje és párttársa az Ansa olasz hírügynökségnek.

Di Carlo elmondta, hogy a párt megalapítására "társadalmi igényre" került sor. "Akárhányszor Ilona az utcán sétál, sokan megállítják őt. Ismert ember, és segítséget, munkát kérnek tőle"- mondta Di Carlo. A DNS politikai programjának első pontjában a prostituáltak mesterségének rendezése szerepel a piros házak újranyitásával.

Az 1972-ben Olaszországba települt Staller Ilona 1987 és 1992 között a Radikális Párt képviselője volt a római parlamentben. Cicciolina a radikálisok között a második legtöbb szavazot szerezte a pártelnök Marco Pannella mögött.

2002-ben Staller Ilona független kőbányai jelöltként nem jutott be a magyar parlamentbe. Idén tavasszal az olasz Monza városában indult polgármesterjelöltként, de végül lemondott róla. "Ismét politikával próbálkozik a pornó-nagymama Cicciolina" - írta az Il Messaggero római napilap, amely szerint Cicciolina a Silvio Berlusconi szerelmeiből lett olasz politikusnők sorában még mindig "magasan az elegancia és a szemérem megtestesülése".