Embereket dobtak a Dunába a biztonsági őrök

2012-09-26 09:11:00 szorenyi.p

hírkép

A Hajógyári-szigeten történt rejtélyes eltűnések ügyében vizsgálódó nyomozócsoport szerint jóval több részeg vagy egyszerűen csak renitensnek tartott fiatalt vetettek vízbe a szórakozóhelyek biztonsági őrei, mint ahányról eddig tudtak - írja a Népszabadság.



A biztonsági őrök a lap inforámciója szerint a vízbe dobás előtt mindegyiket bántalmazták is, és levették a nadrágjukat, hogy megalázzák őket, és megnehezítsék a menekülésüket. A fiatalok közül többen kiúsztak, de most a rendőrök azt várják, hogy utólag jelentkezzenek.

A Népszabadságnak V. László ügyvédje, Nagy Gábor azt mondta: védence nem tudott arról, hogy a renitens vendégeket a Dunába dobták volna. Bár naponta jelentették neki a rendkívüli eseményeket, csak annyit mondtak neki, hogy itt vagy ott "balhé volt, de megoldották".

Az ügyvéd szerint egy új szakértői jelentés egyébként megkérdőjelezi a rendőrségnek azt a korábbi állítását, hogy tavaly december 3-án a vízbe dobták volna a Dokk diszkóból kivezetett majd megvert Haraszti Gézát.