Külföldön is díjazzák a Közgép Zrt-t

2012-09-22 14:13:00 szorenyi.p

hírkép

A Margit híd rekonstrukciója kapta az idén az Európai Acélszerkezeti Szövetség acélszerkezeti nívódíját. A pályázatok elbírálásakor elsődleges szempont volt, hogy az elkészült műtárgyak megfeleljenek a nemzetközi standardoknak, a projektek során pedig kivételes építészeti és műszaki teljesítményt nyújtsanak.



Honti Ferenc, a Közgép acélszerkezeti és műtárgyépítési vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy a Margit híd felújításakor a régi pályaszerkezet cseréjéhez és az új, csaknem 4500 tonna acélszerkezet beépítéséhez a hidat ketté kellett vágni, majd újra összeilleszteni, úgy, hogy a munkálatok során a tömegközlekedést is biztosítani kellett. Ehhez háromszor helyezték át a villamossíneket.

A gyalogos- és kerékpároshidak között egy másik olyan híd is versenyben volt, amely a Közgép nevéhez fűződik: a szolnoki Tiszavirág híd - olvasható a Közgép közleményben.

A Közgép Zrt. mellett a kivitelező konzorcium másik két résztvevője az A-Híd Zrt. és a Strabag MML Kft. volt. A generáltervezést a Margit híd Konzorcium végezte, amelynek tagja volt a FŐMTERVTT Zrt., az MSc Kft., a Pont-Terv Zrt. és a CÉH Zrt.