A mamipornó a hotelben marad

2012-09-17 20:16:00 szorenyi.p

hírkép

Mobil, fényképezőgép, elemtöltő - csak néhány azon kellékek közül, amelyeket egy utazáshoz magunkkal viszünk, és amelyeket sietségből vagy feledékenységből könnyen a szállodai szobában felejthetünk. Sokkal izgalmasabb kérdés viszont, hogyan hagyhatja el a szobáját valaki a pénzkötege, a műlába vagy épp az élő cápája nélkül. Összeszedtünk néhányat a szállodában hagyott legbizarrabb tárgyak közül.



A szürke ötven árnyalata. Egy erotikus regény, amelyet az elmúlt hónapokban utazók ezrei felejtettek elcsomagolni a bőröndjükbe az aktuális szállodájuk elhagyásakor. Véletlenül, netán szándékosan? Nem tudni, mindenesetre a brit Telegraph számolt be arról, hogy egy brit szállodalánc, a Travelodge munkatársai április óta mintegy 7 ezer példányt szedtek össze belőle a szállodaszobákban, amivel vezeti a cégnél hátrahagyott könyvek éves listáját (a sorozat másik két része is előkelő helyet foglal el). A Travelodge egyébként azt állítja, hogy tavaly a 36 500 szállodai szobájukban közel 22 ezer darab könyvet találtak.

Egy másik szállodalánc, a Novotel jelentése szerint egyébként a leggyakrabban hátrahagyott tárgyak között rendszerint ott vannak a felnőtteknek való játékok és alsóneműk is, így az erotikus könyv hányatott sorsa sem túl meglepő.

Persze a hátrahagyott tárgyakról nem kell feltétlenül lemondania a tulajdonosának. Általában 30 nap és fél év közötti időtartam az, amíg egy szálloda recepcióján megőrzik az elvesztett holmikat. Ugyanakkor ilyen esetben a vendégnek kell utána kérdeznie a szállodánál, és nem fordítva - hacsak nem egy mobiltelefonról vagy laptopról van szó -, már csak titoktartási okokból is.