Átalakulás Hajas-módra

2012-09-14 16:03:00 k.r.r.

hírkép

Amikor zsűrizni hívott Hajas László a fodrászversenyére, még nem tudtam, mire is számítsak. A Symbol emeletén a falra kirakott első képeket nézegetve aztán már tudtam, mi alapján fogok dönteni.



Hajas László fodrászversenyén sok-sok kategória van, én a metamorfózist kaptam. Eldöntöttem, hogy három dolgot veszek figyelembe: 1. Mennyire alakították át előnyére a modellt. 2. Mennyire érdekes, újszerű, mégis jó a frizura, mennyi munka van benne. 3. Mennyire illik a frizura a modell egyéniségéhez.

A mezőny vegyes, de több az igényes, eredeti munka, mint a kevésbé jó. És a gyengébbek sem elrontott hajak, csak túl egyszerűek, nincs igazi átalakulás. Vagy van, de szép lányból csinált a fodrász ronda wampot.

Ez persze azt jelenti, hogy közepes adottságú modellel könnyebb sikert elérni, mint szép lánnyal vagy fiúval. De hát az a művészet, kérem szépen.

A Hajas Cut and Colour Competition már 6. alkalommal szórakoztatja a zsűrizgető sztárokat, újságírókat, szakmabelieket, és ad munkát több mint száz fodrásznak. Akik többsége igencsak tehetséges, itt az ideje, hogy a fogorvosok mellett a fodrászok miatt is ide járjanak a német kisasszonyok.