Homofób és rasszista vagyok

2012-09-14 10:26:00 szorenyi.p

hírkép

Túlságosan homofób és rasszista vagyok - ezzel az indoklással próbált kibújni az alól, hogy esküdtszék tagja legyen egy férfi Nagy-Britanniában, amiért eljárás indulhat ellene.



"Határozott meggyőződésem, hogy súlyos igazságtalanság érné a jogrendszert, ha engem esküdtnek választanának. Komoly előítéleteim vannak a homoszexuálisokkal és a feketékkel szemben, valószínűleg nem tudnék elfogulatlan lenni" - írta a férfi indoklásában. Hozzátette, hogy minden bizonnyal szeretne hamar túl lenni a tárgyaláson, és ezért egyszerűen megszavazná azt, amit az esküdtek többsége, így viszont nem valódi véleményét képviselné, a bíróságnak tehát nem érdeke, hogy ő esküdt legyen.

A férfinak egy garázdasággal és gondatlan autóvezetéssel vádolt férfi ügyében kellett volna a 12-ek között lennie. Hogy a vádlott meleg, vagy színesbőrű-e, arra nem tért ki a Daily Echo című brit lap, arra viszont igen, hogy a bíró, Gary Burrell kérdőre vonta az esküdtségtől berzenkedőt, hogy valóban homofób és fajgyűlölő-e. A férfi igennel felelt, mire a bíró közölte vele, hogy eljárást kezdeményez ellene a főügyésznél, és kivezettette a bíróságról.