Vasúti katasztrófa Székelyföldön - 8 halott

2012-09-08 20:45:00 szorenyi.p

hírkép

Nyolcra emelkedett a Sepsiszentgyörgyhöz tartózó Kilyénben történt vonatbaleset áldozatainak a száma. A szombat délutáni baleset során egy vonat egy embereket szállító pótkocsis traktorba rohant.



A SMURD rohammentő szolgálat helyszínre érkezett egységei eredetileg hat halottat (5 nőt és 1 férfit) és három súlyos sérültet találtat a helyszínen. Az egyik sérültet Brassóba szállították mentőautóval a másik kettőért mentőhelikopter érkezett Marosvásárhelyről.

Gál Melinda a SMURD helyszínre érkezett sürgősségi szakorvosa közölte, hogy az egyik sérült a helikopter felszállása előtt meghalt, a másik pedig útközben.

Iulia Grigoras, a Kovászna megyei rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a Brassó és Marosvásárhely között közlekedő személyvonat gázolta el a traktort. Az előzetes vizsgálat megállapítása szerint a traktor 78 éves vezetője nem vette figyelembe az áthaladást tiltó fényjelzést. A pótkocsiban 15-16 munkás ült, akik burgonyaszedésről tértek vissza a székelyföldi városba. Többnek közülük sikerült kiugrania, mielőtt a vonat elütötte volna a járművet.

"Az elmúlt évek legsúlyosabb balesete történt Kilyén mellett szombaton" – mondta a Székelyhon.ro hírportálnak Török Zsuzsanna, a Kovászna Megyei Mentőszolgálat vezetője.